Bencze Boglárka - Várkonyi Mária - Székács Zsófia - Szucsák Bálint - Zimborán Gábor

Várkonyi Mária

fuvola (flute, flöte, flauta, tibia); esetleg tin whistle, meg ilyen-olyan furulyák

"3. számú levél:
Akar Ön világhírű lenni? Azt szeretné, ha csodálnák és tisztelnék? Ha milliók emlegetnék a nevét? És hajlandó ilyesmiért jelentős pénzösszegeket áldozni? Szerintem ez egy nagy marhaság Öntől!

Minden tisztelet nélkül:
MarcsiB. Knox; természetimádó, mormon prédikátor, a Mazdaznan Egyesület Dalárdájának baritonistája

(Rejtő J.: Piszkos Fred közbelép)"

"You better belive I'm coming
You better believe what I say
You better hold on to your promises
Because you bet, you'll get what you deserve"

(The Cranberries)

Már bocsánatot kérek, de ez az egész csak egy Véletlen Baleset. Vagy a Sors? De leginkább egy Kozmikus Összeesküvés.

Kicsit bővebben:

Történt egyszer rég, valamikor a múlt században, hogy: "Apaaa! Anyaaa! Én zeneiskolába akarok járniííí!" - felkiáltással rontottam be családom addig többé-kevésbé csendes otthonába. Ugyanis álmos kis szülővárosomban (t.i. Várpalota) akkor nyílt meg az új zeneiskola. Már ezek után mit volt mit tenni édes jó szüleimnek, mint hagyták, csináljak amit akarok. Történetesen, hogy fuvolázzak. Mert tudniillik a fuvola meg én, az szerelem első látásra. Meg hallásra. És kész.

MarcsiAztán középiskolásként igen - igen messzire vetődtem otthonról (egészen a nagy Budapestig), és egy évre megfelelő tanintézmény híján búcsút mondtam mindenfélefajta zenebonának. Mígnem iskolám csodával határos módon zenei tagozattal bővült, én pedig ismét lelkesen ragadtam magamhoz a hangszert, hűtlenül elhagyva az angol különórákat. (máig sem értem egészen, mi olyan különleges Down megye csillagaiban, hogy mindenki/?/ erről énekel - angolul).

Azonban sem zene-, sem középiskolai, sem más egyéb zenekarban nem voltam hajlandó játszani, továbbá nem és nem voltam hajlandó végignézni M. Flatley egyetlen előadását sem, és nem és nem voltam hajlandó Bran táncházba menni és tündérmesékkel elvarázsolt koncertet hallgatni, mikor pedig mindenki ott játszott, azt nézte, oda ment és azt hallgatta - lehet, hogy épp azért?

Na jó, akkor mit is keresek én itt? (ld. fent: V.B. S. K.Ö.)

Az történt, hogy megunva a magányos prüntyögést kedvenc fuvolámon, gondoltam egy nagyot, és 2004. őszén hozzácsapódtam az első - éppen fuvolistát kereső - zenekarhoz, amibe belebotlottam. Vesztemre a delikvens ír zenét játszott. Na nem a Gallowglassről van szó, utóbbi egy kicsit még váratott magára. Épp csak annyit, hogy legyen időm megtanulni, mi a csuda az a reel, meg hornpipe, slip jig és ehhez hasonló szépségességek.

Na, most már tudom. Úgy nagyjából.

 

 

 

the southpark band Zsofi Balint Zimbi Marcsi Tucsi