Bencze Boglárka - Buzási Katalin - Székács Zsófia - Szucsák Bálint - Zimborán Gábor

Buzási Kata

Síp, furulya, tin whistle, fagott

[zöld pulóver] :)))

KataHa visszamegyek én is a gyökerekhez, azonnal világossá válik, hogy egy infantilis molekula voltam/vagyok. Annyira szeret(t)em a meséket, az esti TV macit, hogy fagottozni akartam. Mikor erről drága furulyatanáromat meggyőztem, egyszer eljött hozzánk, mert a család már keményebb dió. Laikusok számára ugyanis kizáró ok lehet, ha az ember kisebb, mint a hangszer, vagy ha összeszorított fogakkal és megfeszülő izmokkal is csak fél percig képes a levegőben tartani a tokot. Felmentést kaptam a cipekedés alól, és pár évvel később megtanulhattam a Dörmögő Dömötör Istók gazda udvarán c. darabot (a híres, kedves sláger), sőt két darabot eljátszhattam az Akadémián.

Gimnáziumba Magyarország legkisebb falujába jártam - ahol van gimnázium - Tolna megyében, GYÖNKön. Király hely, imádom, a fagott is elfért volna, de egy kollégiumban fagott??

Német tanulmányok, 1 év Hamburgban, mint bébicsősz, aztán pedagógusi diploma. Közben a hangszert visszaadtam és elmentem táncolni. KataItthon anno a tánciskolákban a létszámot megfelezték: egyik fele fiút táncolt, a másik lányt. Ha sikerült is meggyőzni 1-2 hímnemű némettanítványt, akkor is félő volt, hogy egyszer megunják és lelépnek. Ekkor mesélt egy Berlinben élő barátnőm az ír sztepről. Motiválásként elvitt a Flatley koncertre. Nagyon tetszett, és máris a Karnevál, aztán Ronan Morgan tanítványai között ugrabugráltam. Gyönyörű táncok, még ha nincs is olyan tehetségem és annyi időm. És a zene.. ott kezdtem ismerkedni az ír zenével; az öltözőkben egymás között cserélgettük a cd-ket, kazettákat. Aztán meghirdették a furulyaoktatást. Elmentem, és bár tanárom külföldre távozott, nem akartam abbahagyni, illetve el akartam kezdeni. Gáborjánt hamar megtaláltam, és imádtam hozzá járni.

Bár nem lettem nagy és erős, de a hangszeremet már elbírom - pláne ezt - és szerencsére a királyfim is elviseli, ha gyakorolok, szóval bizakodjatok.

 

 

the southpark band Zsofi Balint Zimbi Kata Tucsi